Четвер, 25.04.2024, 21:39
Главная | Мой профиль | Выход Вы вошли как Гость | Группа "Гости" | RSS
Меню In-love
Ваш Профіль
Прівєтік, Гость

Гость, мы рады вас видеть. Пожалуйста зарегистрируйтесь или авторизуйтесь!

Мини-чат
Топ 100 Дівчата
Top * Top * Top_In-Love * Top * Top * Top * Top * Top * Top
Лічильники
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Наша Кнопка
...
Главная » 2011 » Лютий » 5 » Психологія любові
15:56
Психологія любові
Є в нашому житті загадка, яка лежить на поверхні, і разом з тим, залишається однією з найбільш складних і непояснених, її ніхто не може зрозуміти. Багато великих умів мучаться над розгадкою цієї таємниці, однак вона не підпорядковується нікому, ні логіці, ні розуму, у неї свої закони. І ім’я цієї великої таємниці, до якої щодня долучаються мільйони людей – любов.

Поети, письменники, музиканти, вчені: фізики, хіміки, біологи і фізіологи намагаються пояснити і структурувати, зрозуміти любов і класифікувати, проте безуспішно. Навіть психологи, знавці людських душ, не можуть дати відповідь на питання: що таке любов? У чому полягає велика загадка любові? У чому її основа, і яка її психологія?

Давайте відійдемо від абстрактних понять і емоцій, і знайдемо в цьому процесі чисто раціональне зерно.

Психологія любові – це спроба пояснити походження любові, її закономірність, її дії, спроба передбачити її перебіг і результат. Говорячи про кохання як таке, не варто забувати про те, що кожен процес, кожна ситуація і кожна річ складається з трьох компонентів: фізичного, психічного та енергетичного.

Так і любов ми можемо розділити на фізичний (це статевий інстинкт, потяг), психічний (емоції та почуття) та енергетичний компоненти. Говорити про справжнє кохання між чоловіком і жінкою можна в тому випадку, коли присутні всі три компоненти. (натхнення, прилив сил)

Якщо між чоловіком і жінкою існує лише статевий потяг, пристрасть, така любов швидко згасає, знаходиться новий об’єкт обожнювання. Якщо між двома людьми виник духовний зв’язок, він тримається довго, оскільки знайти емоційну єдність складно, і іноді неможливо. Якщо у людини виникає любов яка надихає, людина відчуває великий приплив сил, стан легкості. Звичайно, в такій любові потребують творчі люди, вони не можуть створювати і творити без любові, без натхнення, без музи.

В давнину мудреці класифікували любов таким чином:

Ерос – любов з фізичним підтекстом, потяг до об’єкта любові, ця любов полум’яна, всеохоплююча.

Сторге – любов тиха і спокійна, що з’єднує духовний і фізичний потяг до об’єкта любові.

Філія – швидше за прихильність, ніж любов, це дружня любов, тиха й спокійна.

Агапе – безумовна любов, любов до вищого, чистого, прекрасного, цей вид любові надихає, окриляє, підносить, в ній немає жодного фізичного підтексту.

Сучасні фізіологи стверджують, що любов – це банальна фізико-хімічна реакція в організмі людини, яка ґрунтується на гормонах, феромонах і є проявом статевого інстинкту.

Люди творчих професій стверджують, що любов невловима, не піддається поясненню, вона природний дар, який або дається, або ні.

Однак, що нам дає класифікація кохання? Що нам дає можливість розділити любов на складові? Можливість деякого прогнозування майбутніх подій, згодна, але цей прогноз може бути не точним. Фізична любов може перерости в щось більше, емоції можуть швидко згаснути, відчуття польоту може раптом зникнути, а може знову з’явитися. Адже законів у любові немає, закони є в нашому суспільстві, в нашій фізіології, певна передбачуваність є в людських відносинах, а любов … вона як і раніше не зрозуміла.

Існує безліч книг, статей, брошур, в яких описується кохання, психологія любові, і кожен автор розглядає її зі свого боку. Вся ця література – правда і неправда одночасно, розсудити, хто правильніше всіх описує любов і її закономірності неможливо. У кожного кохання – своє, особливе, загадкове і невимовне.

Виступити на підтримку любові може ще одна найбільша загадка нашого життя – віра. Якщо Ви вірите в любов як в дар Божий, то, швидше за все вам він і дістанеться, якщо ви не вірите в любов, як в щось піднесене і невимовне, якщо любов для вас фізіологічна реакція, то ви це і отримаєте.

Що можна сказати в підсумку, скільки б тисяч років не існувало людство, любов супроводжує його завжди. Людям зазвичай хочеться, щоб любов була взаємною, надихала. Часом людина витрачає роки на пошук свого кохання, і не знаходить його, а хтось топче його чи проходить повз, відвертаючись, щоб було простіше жити.

Категория: Цікаве про кохання | Просмотров: 1151 | Добавил: in-love | Рейтинг: 2.8/22
In-love
Сподобався Матеріал Тоді Проходьте Регістрацію і оставляйте свій Коментар Ваша Думка Для Нас Важлива.
[ Регистрация | Вход ]
Наші Категорії
Сьогодні пєм За ?
Гороскоп 2011-2012
Статистика Сайта
» Зарег. на сайті
Всього: 72
Нових за місяць: 0
Нових за тиждень: 0
Нових вчора: 0
Нових сьогодні: 0
» З них
Адмінів: 1
Модераторів: 1
Фотографів: 5
Романтиків: 19
Перевірених: 33
» З них
Хлопців: 22
Дівчат: 50
Ми в Vkontakte
Ми [b]онтакте
Топ 100 Хлопці
Top_In-Love * Top_In-Love * Top_In-Love * Top_In-Love * Top_In-Love * Top_In-Love
Календарь
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Подробно
Онлайн
У нас Були
Сегодня нас посетило
Погода в Україні
Поиск

Романтичні вірші,романтичні статуси,кохання та секс,романтичні історії
Конструктор сайтів - uCoz